Bel Locatie Mail

De Financiën – Loon op Zand

Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand Art2Go Interieurprojecten | De Financiën – Loon op Zand
Locatie: Loon op Zand

Opdrachtgever: De Financiën

Categorie: Ontwerp - Realisatie - Bouwbegeleiding

De historie van restaurant De Financiën in Loon op Zand gaat terug tot 1900. Sinds 1976 is het pand, dat destijds alleen nog bestond uit een café en losstaand frietkot, in het bezit van de familie Van Son. Het café is in de opvolgende jaren uitgegroeid tot volwaardig restaurant met kinderspeelruimte en feestzalen en op het omliggende buitenterrein zijn er diverse outdoor faciliteiten bijgekomen. Door de teruglopende behoefte aan feestzalen en de toenemende interesse in pannenkoeken en borrelen, besloot Van Son de zaak te verbouwen. Verschillende ruimtes zijn aangebouwd en een aantal flinke muren zijn doorgebroken zodat de routing volledig kon worden aangepast aan de nieuwe activiteiten. Zo zijn de entree en de volledige toiletgroep verplaatst, kreeg de bar een centralere plek in het pand, werd de keuken aangepast, werden de feestzalen bij het restaurant getrokken en de kinderruimtes werden flink uitgebreid met nieuwe activiteiten. Wij hebben voor De Financiën een nieuw concept ontworpen waarin het klassieke café-interieur plaats maakt voor een eigentijdse uitstraling met een robuust karakter maar met behoud van enkele kenmerkende elementen van het interieur. Door de nieuwe indeling ontstaan verschillende gezellige ruimtes in de zaak. Een moderne brasserie uitstraling aan de voorzijde van het pand, een grotere ruimte met stoere vormgeving die grenst aan de kinderspeelhoek en een tuinkamer met een mooie verbinding naar het terras en midgetgolfbaan.